Klant aan het woord

Hieronder vind je een aantal ervaringen van mensen die met mij hebben gefietst of op reis zijn geweest.

Iddo de Jong

 

Arnoud is mijn buurman en ik fiets al jaren met hem. Toch weet hij me elke keer weer te verassen met mooie stukjes die ik nog niet eerder heb gezien. 

Daarnaast ben ik een paar keer met Arnoud naar het buitenland geweest voor mountainbike marathons. Ook hier weet hij ondanks dat hij er niet eerder is geweest prachtige routes te bedenken door de bergen.

 

Kortom wil je een mooie tocht, weekendje fietsen of totaal verzorgd gaan fietsen moet je bij Arnoud zijn.

Gils

 

Elk jaar gaan wij een weekend fietsen met de mannen van de familie. En elk jaar is het weer top geregeld.

Het enige wat wij hoeven te doen is onze koffers pakken, fietsen op de auto en gaan.

De route er naar toe is geregeld, eventuele overnachting onderweg is geregeld, de locatie is geregeld en de fietsroutes zijn geregeld.

Eenmaal op locatie weet Arnoud al waar we boodschappen kunnen doen en daarnaast heeft hij dat ene restaurant al gevonden waar we heerlijk kunnen eten.

 

Het is echt een kwestie van de kosten delen, overmaken en rest van het weekend hoef je alleen nog maar zelf te trappen.

Matijn Straatsma

 

Afgelopen weekend met Arnoud naar Zwitserland geweest. Voor de 7e keer een weekend weg met hem (jaarlijks terugkerend uitje)! Hij organiseert altijd alles tot in de puntjes. Niet alleen de routes daar, die altijd fantastisch zijn, maar ook het huisje, de heen- en terugreis en andere belangrijke randzaken (als je een verzoek indient over sportvoeding of iets dergelijks dan neemt Arnoud dit zonder problemen voor je mee). Hierdoor kon ik weer een weekend enorm genieten van al het moois wat Zwitserland te bieden heeft en onbezorgd een rondje fietsen!
2 weken van tevoren stuurde Arnoud alle routes op via .gpx bestanden en de bijbehorende online links zodat ik deze van tevoren in mijn fietscomputer kon zetten en niet zou verdwalen! Erg handig voor onderweg, dat  meerdere mensen de route hebben en je niet afhankelijk bent van één persoon. Het lijkt zelfs alsof hij het weer in de hand heeft, aangezien we in al die jaren slechts één keer in de regen hebben gefietst!
Al met al: Arnoud is dé man voor elk fietsweekend!

 


John Kerstholt

 

 

 

Slaperige dorpen en met onkruid begroeide paden in Limburg

 

 

Afgelopen weekend schoot me ineens te binnen dat ik een rondje in Limburg wilde fietsen. Vroeger heb ik vaak rondgereden in de regio en ken dus redelijk goed de weg. Een route bedenken van zo’n 100-120km hoeft geen probleem te zijn maar ik wilde wel eens wat anders.

 

Hoe kom ik weg van de platgetreden paden, dacht ik? Slingerberg, Cauberg, Schweiberg of Fromberg tja dat zijn de klimmetjes die ik meestal opneem. Het moest eens anders, lekker de zinnen verzetten en pionieren met een route op de Garmin.

 

Had ik laatst niet iets gezien op Facebook,Weekendjefietsen.com? Na de site bekeken te hebben op zondagmiddag stuurde ik een mailtje met mijn wensen. Ik wilde graag een route van maximaal 120km en bovenstaande klimmen of hele steile er liever niet in.

 

Binnen een halve dag, op de zondag, had ik twee routes in de mail. Beide hadden ongeveer 1500Hm en waren 115km lang. Ik had het startpunt opgegeven en mijn wens voor een stop in Voerendaal na 1,5 uur.Het GPX bestand was duidelijk opgezet en kreeg tips over paar knooppunten welke ik twee keer kruiste en daar even wat extra aandacht aan moest schenken.

 

Het was direct raak, na de klim in Berg en Terblijt opgereden te zijn, daalde ik af richting Maastricht. Niets nieuws onder de zon, die al wel flink aanwezig was om 09.00 uur, dacht ik maar volgens de Garmin diende ik over te steken en een smal weggetje in te rijden midden door het veld! Met lichte verbazing stak ik over. Plotseling begreep ik het. Via deze twee landweggetjes kwam ik op de weg richting de volgende klim, de Bemmelerberg. Bedankt Arnoud dit had ik zelf nooit bedacht, wist niet eens dat er een weggetje liep.

 

Na mijn koffiestop in Voerendaal vervolgde ik mijn weg, via mijn Garmin zag ik dat de Koning van Spanje diende te worden bedwongen.  Voor ik bij de Koning op audiëntie mocht eerst vanuit Partij de Gulperberg op richting het beeld van Maria. Na deze omzwervingen Gulpen voerde de route mij richting het Drielandenpunt via Camerig en Vaals.

 

Maar de route die me voorgeschoteld werd na Vaals was pas echt bijzonder en nieuw voor me. Net na het binnenrijden van Vaals via de Duitse kant werd ik een doodlopend weggetje, uitgezonderd fietsers natuurlijk, ingestuurd. Ik twijfel of dit goed komt. Maar ook hier kan ik de maker niet op een foutje betrappen. Naast een ruig bosje staan drie paaltjes op de weg. Hierna kom ik in een andere wereld terecht. Rust, ruimte en weidse vergezichten voor me, terwijl ik licht rumoerig Vaals achter me laat.

 

Dat was nou precies de reden waarom ik eens een rondje wilde rijden met weggetjes die ik nog niet kende. Het laatste deel van Vaals richting dorpjes waar ik nog nooit van gehoord had, zoals Mamelis en Vlengendaal, reed ik via Bocholtz Nederland weer binnen.

 

Als toetje kreeg ik nog de Eyserbosweg voorgeschoteld, die was er eigenlijk net teveel aan voor mijn beentjes.

 

Maar de weg van Schin op Geul richting Valkenberg loopt lichtjes naar beneden en gebruikte ik om  lekker uit te fietsen. Toen ik bij de auto kwam in Valkenburg was ik blij en zeker voldaan. Heerlijke klimmetjes, de zinnen verzet en een ware ontdekkingstocht volbracht.

  

Bedankt Weekendjefietsen.com en Arnoud, zeker een aanrader! Mijn volgende tocht heeft een startpunt in Teutoburgerwald, denk er maar alvast over na.